d Fødevarer Ambitioner om et stærkt og cirkulært samfund d Fødevarer Ambitioner om et stærkt og cirkulært samfund Vision DI Fødevarer er dedikerede til at bane vejen for, at fødevarevirksomheder i Danmark kan udvikle en fuldt cirkulær, affaldsfri og klimaneutral fødevareproduktion i verdensklasse. En fødevareproduktion, der samtidig bidrager til at gøre det nemt og velsmagende for forbrugerne at vælge en sunder Mission DI Fødevarer arbejder for at organisere og fremme virksomheder, der skaber gode fødevarer til forbrugerne. Vi vil gøre Danmark til verdens mest attraktive land for fødevarevirksomheder at arbejde i og ud fra, så de kan bidrage mest muligt til et stærkt og cirkulært samfund. En cirkulær ambition DI Fødevarer er et branchefællesskab for fødevarevirksomhederne i Danmark. Medlemskredsen dækker fødevareindustrien bredt, herunder ingrediens- og kosttilskudsbranchen og fremstiller alt lige fra laksemousse til lakridspiber. Den danske fødevarebranche er blandt de største dansk FNs 17 verdensmål for bæredygtighed Ansvar Internationale studier viser, at danske fødevarevirksomheder er innovative og er stærke på nye løsninger. Store som små, integrerer virksomhederne bæredygtighed i deres forretningsudvikling som et naturligt konkurrenceparameter i tillæg til den danske branches internationale brand for kvalite Ambitioner Chr. Hansen Carlsberg Det at arbejde for en bedre verden har dybe rødder i vores produkter og vores organisationskultur. Som virksomhed giver det os et stærkt overordnet formål, som er tæt forbundet med bæredygtighed. Men vi er langtfra i mål. Vi har stadig lang vej at gå på vores bæred Ambitioner Nestlé Arla Foods Nestlés purpose is to enhance quality of life and contribute to a healthier future. Nestlé is working to make its portfolio even healthier, tastier and more sustainable. We inspire consumers to lead healthier lives and develop and share our understanding of the interco Sundhed Ændret livsstil udfordrer den måde, som fødevarer forbruges på. Det udfordrer den generelle sundhedstilstand herhjemme. Fødevarebranchen har indflydelse på befolkningens sundhed, og er derfor fuldt dedikeret til konstant at innovere sig frem til nye sunde og velsmagende produkter, der bidrag DI Fødevarers strategiske mærkesager DI Fødevarer har fire strategiske mærkesager, som skal styrke fødevarevirksomhederne i deres ambitioner om at bidrage endnu mere til et stærkt og cirkulært samfund. 1 I front på forskning og udvikling DI Fødevarer vil arbejde for at sikre gode rammer for at fastholde et højt niveau af forskning og udvikling i fødevareindustrien i emner som sundhed og bæredygtighed. En højere andel af samfundets forskningsmidler dedikeret til fødevarevirksomhederne er, ligesom e 2 Stærkere omdømme At arbejde med fødevarer og mad giver mening. Der er spændende job i en branche, der er med til at løse store samfundsmæssige og globale udfordringer. Flere danske fødevarevirksomheder topper de danske omdømme- og bæredygtighedslister. DI Fødevarer vil arbejde for at udbrede kends 3 Mindre bøvl mere service Fødevarevirksomhederene er omgivet af megen kontrol og regulering. Forbrugerne hjemme og ude skal have tillid til danske fødevarer. Håndhævelsen af regler og kontrol skal baseres på god dialog. DI Fødevarer vil arbejde for at sikre, at tilgangen til kontrol og regulering 4 Nr. 1 for fødevarer DI Fødevarer vil arbejde for at udbygge Danmarks konkurrenceevne overfor fødevarevirksomhederne hen mod en verdensførende position. Fødevareafgifter skal lempes, og der skal være politisk fokus på at give fødevare- og ingrediensbrancherne de bedste muligheder for at kunne bidra 4 Stærke rammer stærke virksomheder stærkt samfund For at realisere branchens ambitiøse målsætning om at bidrage til et samfund i vækst og balance, har vi en række hovedprioriteter for forbedringer i fødevarevirksomhedernes vilkår, som er at: ++Udarbejde en ny vækstplan for fødevarebranchen med foku o o o o o o ++Sikre en ambitiøs opfølgning på vækstplan for ingrediensbranchen. ++Implementere direktivet om urimelig handelspraksis i fødevareforsyningskæden på den måde, som ikke diskriminerer mellem store og små virksomheder. ++Udvide finansieringen til innovationspartnerskaberne med deltagelse Danmark skal være verdens mest attraktive land for fødevarevirksomheder Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer d Fødevarer 2019